S-SF: Afgift på ansatte under 60 år

Socialdemokraterne og SF vil belønne offentlige arbejdsgivere, der vælger at ansætte eller beholde ældre medarbejdere over 60 år.
Det er dyrt at have ældre medarbejdere ansat, både fordi de skal tilbydes særlige seniorordninger og ofte får mere i løn. Derfor foreslår oppositionen en afgift på yngre medarbejdere.
Det er dyrt at have ældre medarbejdere ansat, både fordi de skal tilbydes særlige seniorordninger og ofte får mere i løn. Derfor foreslår oppositionen en afgift på yngre medarbejdere. Foto: Colourbox

Det skal være mere attraktivt for arbejdsgivere at ansætte seniorer og beholde de 60+ medarbejdere, de allerede har.

Derfor foreslår Socialdemokraterne og SF, at offentlige virksomheder får penge efter, hvor mange ældre medarbejdere, de har

Til gengæld skal virksomheder straffes økonomisk, hvis de kun har yngre medarbejdere. Det skriver DA's nyhedsbrev Agenda.

"For nogle offentlige arbejdspladser kan det være voldsomt omkostningstungt enten at lave seniorordninger eller have ansatte over 60 år. Derfor kan man lave en lille omfordeling, så de, der har mange seniorer ansat, kompenseres for det," siger arbejdsmarkedsordfører Torben Hansen (S) til Newspaq.

Den omfordeling skal komme i kraft af en afgift på f.eks. 20 eller 50 kroner per ansat under 60 år.

"Man kan forestille sig at lægge en lille bitte afgift på alle ansatte under 60 år for at lave en omfordeling til de offentlige institutioner, der har mange over 60 år," siger Torben Hansen.

I Kommuners Landsforening (KL) advarer man mod at indføre en ordning, der gør det attraktivt at ansætte ældre medarbejdere frem for yngre.

"Jeg forventer, at mine ledere ansætter de rigtige medarbejdere, uanset om det er en ung eller en ældre. Konsekvensen af forslaget kan blive, at lederne kommer til at vælge de forkerte medarbejdere. For hvis det skal have en virkning, så må det jo betyde, at lederne skal ansætte en anden, end den de ansætter i dag," siger Michael Ziegler, formand for Løn- og Personaleudvalget, til Agenda.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.