S: Regeringen stopper kviklån
Det skal være slut med tårnhøje renter på kviklån, siger Socialdemokraternes forbrugerordfører Mette Reissmann

Firmaer skal ikke længere have lov til at forarme forbrugere ved kviklån med tårnhøje renter. Regeringen vil ramme de hurtige lån, som kan bestilles på computer eller sms, med en forbrugerpolitisk lovpakke i august.

Det oplyser Socialdemokraternes forbrugerordfører Mette Reissmann til Ritzau.

- Vi har siden foråret arbejdet på en forbrugerpolitisk handlingsplan med over 20 punkter, som offentliggøres i starten af august. Det er et kæmpe problem, at folk kommer i disse håbløse gældsituationer, siger Mette Reissmann.

Hun var økonomisk rådgiver i tv-programmet "Luksusfælden", der hjalp danskere, der var fanget i en kæmpegæld. Skønt forbrugerne skal læse deres lånekontrakter, er de den svage part i forholdet, mener hun.

- Der skal være en beskyttelse af forbrugerne. Det er trods alt professionelle mennesker, der sidder på den anden side at bordet og langer produkter over disken, siger Mette Reissmann.

Enhedslisten støtter et stop for kviklån, som kan koste over 1000 procent i rente, siger fungerende retsordfører Stine Brix.

- Unge mennesker og andre er endt med rigtig stor gæld, fordi de ikke har kunnet gennemskue de enorme renter på nogle af disse lån. Vi ser meget gerne, at man lægger et loft over renterne, siger Stine Brix.

Hun vil også stoppe afdragsfri realkreditlån, som har presset boligpriserne i vejret.

- Det er værd at kigge på afdragsfri lån, som bankerne tilbyder. De er med til at presse boligpriserne helt i vejret, siger Stine Brix.

Forbrugerrådet ønsker også et loft over renterne, som opgøres i ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). ÅOP omfatter både gebyr, rente og startudgifter.

Mens kunder kan få banklån til under 10 procent i rente, så kan kviklån koste op til 1000 procent i årlig rente.

/ritzau/