S-profil: Samuelsen er en sektleder
Lars Aslan Rasmussen (th) sammenligner Anders Samuelsen med en sektleder. Foto: Keld Navntoft og Søren Bidstrup/Scanpix
Det er de andres skyld, når Anders Samuelsen og LA ikke får deres ønsker igennem, skriver Lars Aslan Rasmussen (S).

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen angriber Liberal Alliance og i særdeleshed partiets formand Anders Samuelsen.

Han kalder i et indlæg i netavisen Altinget Anders Samuelsen for "sektleder" og hans adfærd i VLAK-regeringen for "absurd teater".

"Som bekendt har Jehovas Vidner ofte truet med Jordens undergang, dog uden det rigtigt er sket. Men alligevel bliver de ved med at have en gruppe tilhængere, der stoler på dem uanset hvad", skriver Lars Aslan Rasmussen og mener, at uden for den religiøse verden er Liberal Alliance det tætteste, man kommer på en sådan sekt a la Jehovas Vidner.

"Det kan altså godt være, at hele forløbet så kaotisk ud nu og her, men fremtiden vil vise, at sektlederen og hans disciple havde ret, og vi vil alle se tilbage på de mange trusler og fupfiduser og indse, at det var helt nødvendigt at gøre tingene på den måde, som sektlederen gjorde. Ja, vi vil endda takke ham, og historikerne vil lovprise ham i høje vendinger."

Lars Aslan Rasmussen skriver videre, at Anders Samuelsen i december opførte "sit absurde teaterstykke", som begyndte med, at der var store skattelettelser på vej, og at de ville komme inden jul. Og at LA-lederen brugte hashtagget #størstejulegavetildanskerne samtidig med, at han truede med, at finansloven ikke blev til noget uden skattelettelser inden jul.

Når det så ikke bliver til noget, fortæller Anders Samuelsen, at "det skyldes, at andre havde lovet ham noget, som de ikke holdt", skriver den socialdemokratiske folketingspolitiker, og slutter sit indlæg af med:

"Det skræmmende ved Anders Samuelsen er ikke så meget hans evindelige blufnumre og trusler, men mere det faktum, at der er så mange, der bliver ved med at tro på ham og have tillid til ham."

Ekstra Bladet har siden i morges forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anders Samuelsen.