S-profil dropper Facebook: Orker ikke den rå tone

Det sure overskygger det søde, mener S-borgmester på Bornholm, Winni Grosbøll.
Winni Grosbøll opretter nu en privat Facebook-profil til gavn for familie, venner og bekendte.
Winni Grosbøll opretter nu en privat Facebook-profil til gavn for familie, venner og bekendte. Foto: Scanpix/arkiv

Hun har været med til at starte det årlige Folkemøde på Bornholm, der gennem årene har inviteret organisationer og debattører med mange forskellige – og til tider ekstreme – holdninger til den danske solskinsø.

Men et sted har den offentlige debat taget overhånd ifølge Winni Grossbøll, socialdemokratisk borgmester på Bornholm.

Tonen på Facebook er efterhånden blevet så barsk, at den langt overskygger alle de gode udvekslinger af synspunkter, som det sociale medie også danner ramme for.

Derfor lukker Winni Grosbøll nu ned for Facebook. Det forklarer hun i et – må man formode – sidste indlæg på Facebook. Hun skriver blandt andet:

”Her er så meget surhed, galde og rå kommentarer, at jeg nogle gange bliver helt forskrækket over at voksne mennesker kan skrive sådan noget et offentligt sted. Det tager energien hele tiden at skulle forholde sig til grimme ord og barske utalelser og det fylder efterhånden så meget at det overskygger det første. Derfor lukker jeg ned. Det er trods alt et lidt mere moderat sprog folk bruger overfor en når man står direkte foran hinanden og taler sammen.”

Valget har fået flere brugere til at rose borgmesteren.

Anja skriver: "Jeg kan sagtens forstå din beslutning. Hvor er det ærgerligt for dem, der gerne vil den demokratiske, åbne samtale. Jeg er målløs over, hvor ukonstruktivt og uvenligt nogen skriver i deres kommentarer til dig - ærgerligt for demokratiet og for Bornholm."

Winni Grosbøll opretter nu en privat Facebook-profil til gavn for familie, venner og bekendte.

Læs hele indlægget herunder:

Kære alle venner her på FBSenere i dag lukker jeg min profil ned. Det gør jeg efter en del overvejelse, for egentligt...

Opslået af Winni Grosbøll på 6. februar 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.