S og SF: Regeringen svigter ældreløfte
Der bliver ikke brugt flere penge på ældrepleje end under Nyrup-regeringen, mener S og SF, selvom VK-regeringen netop er gået til valg på bedre ældrepleje to gange.

Det er ikke meget ekstra, de ældre i Danmark har fået fra VK-regeringen.

I 2002 blev der brugt 41.015 kroner per ældre over 67 år, mens det tal i 2005 var steget til 41.185. Tallene kommer fra budgetredegørelsen fra Kommunernes Landsforening, skriver Politiken.

Det tal undrer S og SF.

Regeringen er nemlig gået til valg både i 2001 og 2005 på, at der skulle tilføres samlet en milliard kroner til de ældre, men de penge kan man altså ikke se i budgetredegørelsen.

I et interview i Jyllands-Posten i 2005 understregede Anders Fogh Rasmussen, at »regeringen vil have sikkerhed for, at pegenene går til mere tid og omsorg.«

»Der er i den grad tale om løftebrud over for vælgerne, at den ekstra service og bedre hjemmehjælp, de blev stillet i udsigt i valgkampen i 2001 og 2005, aldrig kom,« siger SFs Ole Sohn til avisen.

Dansk Folkeparti erkender, at kommunerne tilsyneladende har brugt de ekstra penge fra 2001 »på alt muligt andet« end ældrepleje.