S og SF: Regeringen svigter ældreløfte

Der bliver ikke brugt flere penge på ældrepleje end under Nyrup-regeringen, mener S og SF, selvom VK-regeringen netop er gået til valg på bedre ældrepleje to gange.

Det er ikke meget ekstra, de ældre i Danmark har fået fra VK-regeringen.

I 2002 blev der brugt 41.015 kroner per ældre over 67 år, mens det tal i 2005 var steget til 41.185. Tallene kommer fra budgetredegørelsen fra Kommunernes Landsforening, skriver Politiken.

Det tal undrer S og SF.

Regeringen er nemlig gået til valg både i 2001 og 2005 på, at der skulle tilføres samlet en milliard kroner til de ældre, men de penge kan man altså ikke se i budgetredegørelsen.

I et interview i Jyllands-Posten i 2005 understregede Anders Fogh Rasmussen, at »regeringen vil have sikkerhed for, at pegenene går til mere tid og omsorg.«

»Der er i den grad tale om løftebrud over for vælgerne, at den ekstra service og bedre hjemmehjælp, de blev stillet i udsigt i valgkampen i 2001 og 2005, aldrig kom,« siger SFs Ole Sohn til avisen.

Dansk Folkeparti erkender, at kommunerne tilsyneladende har brugt de ekstra penge fra 2001 »på alt muligt andet« end ældrepleje.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.