S: Økonomikaos i forsvaret skriger til himlen
Forsvarets økonomi har sejlet i årevis. Og gør det stadig, fastslår Rigsrevisionen i ny beretning. Foto: Morten Munkholm, Newspaq
Socialdemokraternes forsvarsordfører tror ikke længere på Forsvarsministerens forsikringer om, at nu bliver der rettet op.

Rigsrevisionens massive kritik af forsvarets økonomi får socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, helt op i det røde felt.

"Det skriger nærmest til himlen, at vi nu igen skal høre fra Rigsrevisionen, at der slet ikke er styr på økonomien, og at hele økonomistyringen stort set sejler," siger John Dyrby Paulsen til Newspaq.

Og det er langt fra første gang, der har været kritik af Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriets greb om økonomien. I denne omgang har Rigsrevisionen undersøgt tre forhold og konkluderer på alle tre områder, at der ikke er styr på tingene.

"Det her er et meget alvorligt gult kort. Samtidig siger Rigsrevisionen, at Forsvarsministeriet har vidst det her i lang tid, men undladt at gøre noget ved det. Det er en meget alvorlig kritik, som rammer direkte ind i Forsvarsministeriet," siger John Dyrby.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech har efter Rigsrevisionens beretning meldt ud, at hun med hjælp fra et eksternt konsulentfirma regner med at få analyseret og genoprettet økonomistyringen, men John Dyrby Paulsen har efterhånden mistet tilliden til den slags forsikringer om, at nu bliver det hele bedre.

"Før der bliver styr på økonomien, kan vi ikke have tiltro til de oplysninger, vi får fra forsvaret og Forsvarsministeriet. Det er det mest blamerende ved denne her sag, at de oplysninger vi får nu og fremadrettet, der må vi hver gang sætte spørgsmålstegn ved, om de er rigtige," siger forsvarsordføreren.