"Jeg ville ikke købe friskhakket kød i butikkerne. Jeg ville gå efter det, der er fremstillet industrielt, altså det som er vakuumpakket."
Så klar er meldingen fra Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht.
Udmeldingen kommer efter den seneste kødskandale, hvor det er kommet frem, at slagterne hos blandt andet SuperBest og Magasin blander hakket kød med fedt, så fedtprocenten bliver mere end fordoblet, og lammekød bliver blandet sammen med svinekød.
I dag bliver kødfuskeriet straffet med 10.000 kroner. Og det skal der laves om på, mener Socialdemokraterne.
"For en stor virksomhed betyder 10.000 kroner uendeligt lidt. Det vil sige, at det ikke har den præventive virkning, som det skal have. Om bødeniveauet så bliver tidoblet, er jeg ikke engang sikker på, det er tilstrækkeligt. Vi er altså nødt til at indrette det efter virksomhedens omsætning," siger Benny Engelbrecht til Nyhedsbureauet Newspaq.
Men bødestraffen skal ikke stå alene. Benny Engelbrecht mener, den skal kombineres med strammere fødevarekontrol.
"Det, vi skal tænke i, er i virkeligheden, hvilken kontrolindsats, der skal laves om en måned, om tre måneder, om et halvt år og fremadrettet. Det skal være sådan, at man aldrig er klar over, hvornår den her intensive kontrolkampagne finder sted," siger han.
Han har taget initiativ til en høring i Folketingets Fødevareudvalg, hvor det skal diskuteres, hvilke initiativer der konkret skal tages, og på hvilke områder loven skal strammes op.