S-folk i dagpengeoprør mod Thorning: Kritikere mødes
Det er for vigtigt et politisk spørgsmål til, at vi bare skal lade embedsmænd i en kommission afgøre det. Vi skal da have en politisk beslutning, siger folketingskandidat Simon Simonsen til dr.dk. Keld Navntoft/Scanpix
Mere end tyve socialdemokrater fra baglandet mødes søndag i Odense for at diskutere dagpenge-spørgsmålet.

Hvis ikke I vil gøre noget, så gør vi det selv.

Sådan lyder meldingen til statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) fra en række socialdemokratiske folketingskandidater, der søndag aften mødes i Odense.

Det skriver dr.dk.

De er utilfredse med, at regeringen og Thorning først vil diskutere fremtidens dagpengesystem, når dagpengekommissionen kommer med deres rapport til september – efter folketingsvalget.

- Vi kan ikke leve med, at det spørgsmål er fejet ind under gulvtæppet. Det fylder for meget i baglandet, og vi har brug for at kunne give vælgerne et klart svar. Det er for vigtigt et politisk spørgsmål til, at vi bare skal lade embedsmænd i en kommission afgøre det. Vi skal da have en politisk beslutning, siger folketingskandidat Simon Simonsen til dr.dk.

Debat skal være synlig

Mere end tyve socialdemokrater mødes i Odense. Det bliver dog uden deltagelse af det nuværende folketingsmedlem Jan Johansen, der tidligere er gået imod partilinjen i dagpengespørgsmålet. Han støtter dog op om debatten.

- Jeg er enig i, at vores debat skal være synlig for befolkningen. Og det er jo ikke bare en kommission med embedsmænd, der skal bestemme, hvordan vores dagpengesystem skal se ud. Det er os politikere, der bestemmer. Vi skal jo ikke sige, at nu bestiller vi nogle mennesker til at lave en rapport, og så vedtager vi det. Sådan er det ikke i politik. Vi politikere skal da have en mening, siger Jan Johansen til dr.dk.

Han fornemmer desuden, at man ”slet ikke må nævne ordet dagpengereform” i partiet.