S: DF vrøvler om forsvarsbesparelser
Dansk Folkeparti har misforstået det hele, mener Socialdemokraterne. Foto: Casper Dallhoff / POLFOTO
Skattereformens besparelser på forsvaret bliver gennemført, selvom Dansk Folkeparti ikke vil være med, siger S.

Forsvaret kommer til at spare i alt 2,7 milliarder kroner, selvom Dansk Folkeparti kun vil være med til at spare to milliarder.

Det fastslår fungerende skatteordfører John Dyrby Paulsen (S), der dermed afviser, at der kommer til at mangle 700 millioner kroner til finansieringen af den aftalte skattereform mellem regeringen og Venstre og de Konservative.

- Det er noget vrøvl. Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti har misforstået, hvordan man skruer sådan en aftale sammen. Der bliver ikke problemer med at finde penge i forhold til skatteaftalen på forsvarsområdet, siger skatteordføreren fra S.

Dansk Folkeparti er en del af det eksisterende forsvarsforlig, som løber frem til udgangen af 2014, hvor der er aftalt besparelser for to milliarder. Og skal det beløb ændres i det nuværende forlig, så kræver det Dansk Folkepartis accept.

- Der bliver lavet et nyt forsvarsforlig, som dækker 2015 og frem. Den indeholder de besparelser på 2,7 milliarder kroner. Det har skatteaftalens parter aftalt med hinanden og sådan kommer det også til at være, siger John Dyrby Paulsen.

- Der er ikke forudsat i skattereformen, at de penge skal falde før 2015. Det kan man læse i skattereformen. Det er helt enkelt, siger han.

I løbet af efteråret skal parterne i forsvarsforliget diskutere effektiviseringer og besparelser i forsvaret og hvornår de skal gennemføres.

- Der er Dansk Folkeparti med i de drøftelser, men med den her udmelding tyder det på, at Dansk Folkeparti har meldt sig ud af de efterfølgende drøftelser, vi skal have fra 2015 og frem, siger John Dyrby Paulsen.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl (DF) fastslår over for Politiken, at der ikke bliver besparelser inden 2015.

- Der er ingen grund til at lukke kaserner og fjerne den sidste rest af værnepligten, og det vil vi stå fast på i denne forligsperiode, mener Kristian Thulesen Dahl.