S: DF selv medskyldig i krise og jobflugt
Højere ledighed og lavere boligpriser viser, at økonomisk kickstart fejler, mener DF. Under lavmålet, siger S.

Det er under lavmålet, når Dansk Folkeparti beskylder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at have timet sin kickstart af dansk økonomi forkert. Det siger Socialdemokraternes fungerende politiske ordfører, Torben Hansen.

- Dansk Folkeparti lagde stemmer til VK-regeringens nedskæringer, og nu kritiserer de så os for, at arbejdsløsheden stiger. Det er jo absurd.

- Mens DF var støtteparti for Lars Løkke (V), forsvandt der mere end 100 arbejdspladser i Danmark hver dag, siger Torben Hansen.

Ifølge DF's finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, tyder meget på, at de 18 milliarder kroner, regeringen har brugt på kickstarten, er forsvundet ud i det blå. Han peger på, at flere er blevet arbejdsløse, og at boligpriserne er faldet.

Han er bange for, at Danmark kan gå glip af muligheden for at trække landet ud af krisen for alvor, når tingene begynder at vende. Med det store underskud på statsfinanserne er der nemlig ikke råd til en ny kickstart, mener Thulesen Dahl.

Han vil have svar fra finansminister Bjarne Corydon (S) på, hvor mange arbejdspladser det er lykkedes regeringen at skabe med kickstarten. Den skulle skaffe 21.000 nye job.

- Meget tyder på, at regeringen har forivret sig, så kickstarten ikke har fået den effekt, man håbede på. Der er for mig ingen tvivl om, at der er skabt et mindre antal arbejdspladser end ventet, siger Thulesen Dahl.

Dermed kan det vise sig, at regeringen har brugt langt flere penge på at skabe den enkelte arbejdsplads end ventet, mener han.

Men kickstarten var kun begyndelsen, understreger Torben Hansen.

- Samlet giver vores politik 11.500 arbejdspladser i år og 21.500 næste år. Det var aldrig sket, hvis DF stadig havde afgørende indflydelse på dansk politik, siger han.

Arbejdspladserne kommer gennem renovering af almene boliger, energiaftalen, offentlige investeringer, bedre kloakering og skattereform, tilføjer Torben Hansen.

Han peger på, at virksomhederne før sommerferien fik skatterabat, hvis de investerer i nye arbejdspladser:

- Det vedtog vi i øvrigt sammen med DF. Lidt bekymrende, de allerede har glemt det, siger S-ordføreren.

/ritzau/