S beskylder DF og V for løndumping
'Venstre vil pille ved din løn', lyder overskriften på en annonce, som Socialdemokraterne i dag kører i landets aviser. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto / POLFOTO
Et forslag om at fjerne blokaderetten kan tvinge industrilønninger helt ned på 6-7.000 kroner om måneden, påstår Socialdemokraterne.

Hvis Venstre og Dansk Folkeparti bestemte, så skulle danske industri­arbejdere klare sig for en timeløn på 30 kroner.

Sådan lyder budskabet fra Socialdemokraterne i en stor annonce i dagens aviser.

Arbejderpartiets politiske ordfører Magnus Heunicke siger, at et nyt forslag om at fjerne blokaderetten vil skabe 'østeuropæiske' tilstande i Danmark.

- Venstre og Dansk Folkeparti har stillet forslag i Folketinget, som med et eneste slag saver benene væk under de danske lønmodtageres muligheder for at få en ordentlig løn og arbejdsvilkår, siger han til Newspaq.

Omvendt beskylder Venstres gruppeformand Kristian Jensen Socialdemokraterne for falske anklager og uberettiget skræmmekampagne.

- Fra Venstres side har vi intet ønske om lavere lønninger i Danmark. Men vi har et ønske om frihed på arbejds­markedet, som giver danskerne mulighed for at vælge selv. Vælge hvilken fagforening de vil være medlem af, om de vil være medlem af en fagforening, og hvilken overenskomst de vil være dækket af, siger Kristian Jensen til TV 2 News.

Forslaget fra Venstre og DF kommer efter sommerens konflikt på Vejle­gården, hvor 3F gik til kamp mod den kristelige fagforening, Krifa.

Kristian Jensen afviser, at det kan føre til løndumping og østeuropæiske tilstande, hvis blokaderetten bliver afskaffet.

Der er andre måde at regulere arbejdsmarkedet på, siger han.