Rygter om ny iPhone løfter kursen på Apple
Apple menes at præsentere den nye udgave af sit bedst sælgende produkt den 12. september.

Apple planlægger at præsentere sin nye iPhone-model den 12. september. Det siger flere anonyme kilder med indsigt i det amerikanske selskabs planer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Mobiltelefonen er en ren pengemaskine for Apple, og mandagens rygter om en lancering i løbet af september blev modtaget positivt af investorerne. På Wall Street sluttede Apple-aktien 1,7 procent højere, selv om den generelle stemning på aktiemarkedet var negativ.

Apple vil ikke kommentere rygterne, der kommer fra flere sider. Teknologibloggen iMore "erfarer", at Apple vil præsentere iPhone 5 den 12. september. Den 21. september begynder det egentlige salg af apparatet.

Imore har tidligere haft ret i sine forudsigelser om nye produktlanceringer fra Apple.

Den ny iPhone ventes at have et anderledes design end den nuværende. Rygterne taler om en mere tynd udgave med en større skærm end på iPhone 4.

Apples seneste kvartalsregnskab, der blev offentliggjort for en uge siden, skuffede mange investorer, fordi salget af iPhone ikke levede op til det forventede.

Men det skyldtes formentlig, at mange forbrugere foretrækker at vente på, at den nye model kommer ud i handlen. Salget af iPhones udgjorde 46 procent af den samlede omsætning i det seneste kvartal, ifølge regnskabet.

Ifølge iMore vil Apple den 12. september muligvis også præsentere en miniudgave af tabletcomputeren iPad sammen med en ny miniudgave af musikafspilleren iPod.

/ritzau/