Ryd rådhuset frem for Ungdomshuset
Det er politikerne, der skal ud af Københavns Rådhus, og ikke de unge, der skal ud af Ungdomshuset. Det mener Enhedslisten i København.

»Ungdomshuset blir’ – I kan rydde Rådhuset«.

Sådan stod der på de sorte T-shirt, som medlemmer af Enhedslisten troppede op i til torsdagens møde i Københavns Borgerrepræsentation.

»Hvilke initiativer vil overborgmesteren tage for at sikre, at der fortsat er et selvstyrende ungdomshus i København?« lød spørgsmålet fra Enhedslisten, der altså selv havde et meget alternativt forslag med, som de fremførte på deres T-shirts.

Umiddelbart efter spørgsmålet lød der hujen og begejstrede tilråb fra en skare på 20-30 stykker, som befandt sig på salens tilskuerpladser. En kvinde hev desuden et banner frem, men inden hun nåede at vifte med det, fik vagter banneret revet fra hende.

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) forsøgte at mane til ro ved at minde om, at det ikke er tilladt at kommentere fra tilskuerpladserne. Men det udløste blot tilråb rettet direkte mod hende.

Herefter gennede vagter og politi skaren af tilhørere udenfor salen, så medlemmerne af borgenrepræsentationen kunne fortsætte deres møde i fred.

Udenfor lokalet kunne tilhørerne så lytte med over et højtaleranlæg. I skaren af sympatisører var både unge og ældre.

Ifølge den centrale vagtleder ved Københavns politi, Jørgen Thomsen, blev kvinden med banneret bortvist fra Rådhuset.

»Hun er nu sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse, som handler om, at man skal opføre sig ordentlig,« oplyser han.

De øvrige tilhørere fik lov til at blive, men altså kun ude på gangen foran salen, hvor politikerne sad. Da Københavns Borgerrepræsentation var færdige med at behandle punktet om Ungdomshuset, forlod resten af tilhørerne rådhuset stille og roligt.

Ifølge Jørgen Thomsen var politiet til stede både i civil og i uniform, da der før været optræk til ballade ved møder om Ungdomshuset. Og derfor kunne vagter og politi gribe hurtigt ind og bremse bannerføreren og råberne på tilskuerpladserne.