Rutineret svensker til FCK Håndbold
FCK Håndbold har købt den 35-årige svenske fløj Martin Frändesjö for resten af sæsonen.

FCK Håndbold har indgået en aftale med den særdeles meriterede svenske venstrefløj, Martin Frändesjö, der skal forstærke københavnerne i resten af indeværende sæson. Samtidig henter klubben det 20-årige stortalent Nikolaj Koch-Hansen tilbage fra en lejeaftale i svenske Lugi.

Den 35-årige Martin Frändesjö var en del af det legendariske svenske landshold, der dominerede international håndbold i 1990’erne, og blandt sine 165 landskampe – hvor han scorede 456 mål – kan han fremvise intet mindre end to OL-finaler, tre VM-finaler og fire EM-finaler. Totalt har han vundet et verdensmesterskab og fire europamesterskaber samt yderligere fem medaljer ved VM, EM og OL for Sverige.

På klubplan har Martin Frändesjö fem gange vundet det svenske mesterskab med Redbergslid IK, og han har endvidere spillet for Minden i den tyske Bundesliga samt for Montpellier i den bedste franske række. I de seneste to sæsoner har Martin Frändesjö repræsenteret Heim i den svenske liga, og han ser nu frem til et forår i København:

»Det er ingen hemmelighed, at jeg savner at spille de store kampe, og FCK står foran en række vigtige kampe i både den danske liga og i EHF Cuppen. Jeg kommer til et meget stærkt hold med mange gode spillere, og jeg er sikker på, at jeg med min rutine kan være med til at gøre holdet endnu bedre,« siger Martin Frändesjö, der i FCK bliver genforenet med de tidligere holdkammerater Martin Boquist, Fredrik Lindahl og cheftræner Magnus Andersson.

En forsikring

Fra deres mangeårige samarbejde i landsholdstrøjen kender cheftræner Magnus Andersson Frändesjös spillemæssige kvaliteter, og han ser aftalen som en vigtig forsikring mod alvorlige problemer på venstre fløj i forårets kampe.

»I starten af sæsonen fik vi den norske landsholdsfløj, Ole Magnus Ekelund, langtidsskadet, men unge Simon Hammer har grebet chancen, og han har spillet fremragende. Jeg er sikker på, at han vil blive endnu bedre med konkurrencen fra Martin Frändesjö, der dels er uhyre sikker i sit spil og dels vil styrke vores defensiv, da han kan spille flere positioner i forsvaret på højt internationalt niveau,« siger Magnus Andersson.