Russiske krigsskibe på vej mod Syrien
Ruslands eneste mellemøstlige militærbase får snart besøg af tre skibe og hundredvis af marinesoldater.

Tre krigsskibe med marinesoldater fra Ruslands flåde, som sejler rundt i Middelhavet, lægger i løbet af få dage til ved den russiske flådebase i Syrien. Det rapporterer nyhedsbureauet Itar-Tass.

- Det er planlagt, at tre store landingsskibe fra den nordlige flåde, som har marinesoldater om bord, skal besøge Syrien, siger en kilde fra generalstaben i Ruslands væbnede styrker fra hovedkvarteret i Moskva.

Skibene ankommer i slutningen af denne uge eller i starten af næste, og om bord på hvert af fartøjerne befinder der sig omkring 120 bevæbnede marinesoldater med blandt andet maskingeværer, granatkastere og flammekastere.

Det er ingen meldinger om, hvorfor russerne har besluttet at sende krigsskibene til Syrien - om det har noget at gøre med at styrke sikkerheden for den russiske flådebase i det krigshærgede land.

Den russiske flådebase ligger nær havnebyen Tartus og har eksisteret siden Sovjettiden.

Det er Ruslands eneste mellemøstlige militærbase, og det er ifølge internationale iagttagere vigtigt for russerne at fastholde og manifestere sin tilstedeværelse på basen, som sikrer dem adgang til Middelhavet.

/ritzau/