Russiske atleter har fået OL-snor til juni

Hvis ikke Rusland får ophævet udelukkelsen fra al atletik i juni, så kan landet ikke deltage ved OL i Rio.
IAAF-præsident Sebastian Coe redegjorde tidligere på året for anden del af en Wada-undersøgelse, som afslørede doping i international atletik.
IAAF-præsident Sebastian Coe redegjorde tidligere på året for anden del af en Wada-undersøgelse, som afslørede doping i international atletik. Foto: Kerstin Joensson/AP

Russiske atleter vil ikke kunne deltage ved sommerens olympiske lege i Rio de Janeiro, hvis ikke udelukkelsen fra al atletik er ophævet i juni.

Det fortæller den øverste chef i Det Russiske Atletikforbund (VFLA), Dmitry Shlyakhtin, tirsdag eftermiddag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi tror på, at vores hold kan deltage ved OL. Men vi forstår, at der er en deadline. Det er i juni, siger Dmitry Shlyakhtin.

Det Internationale Atletik Forbund (IAAF) suspenderede sidste år russiske atletikudøvere og det russiske forbund fra alle internationale atletikkonkurrencer.

Det skete som følge af en undersøgelse - lavet af en kommission under Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Wadas undersøgelse afslørede systematisk dopingbrug blandt russiske atletikudøvere og svindel med at destruere positive prøver.

Ruslands Antidopingagentur (Rusada) er også blevet suspenderet af Wada.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.