Russisk minister vil hellere have Mourinho
Den russiske sportsminister ville hellere have haft Jose Mourinho end Fabio Capello som landstræner.

Det russiske fodboldforbund har besluttet sig for at ansætte den italienske mestertræner Fabio Capello som landstræner, og kun detaljerne i kontrakten mangler at blive forhandlet på plads.

Men nu melder den russiske sportsminister, Vitali Mutko, sig på banen. For selv om Capello har stået i spidsen for Real Madrid, AC Milan, Juventus, Roma og det engelske landshold, villle Mutko hellere have haft Jose Mourinho, der lige nu træner Real Madrid.

- Jeg synes, Capello opfylder alle de nødvendige krav for at kunne træne det russiske landshold, men personligt ville jeg foretrække Mourinho, siger Mutko til det russiske stats-tv Rossia 2.

Den noget utraditionelle udtalelse fra sportsministeren kommer efter det russiske fodboldforbunds opsigtvækkende jagt på en ny landstræner. Her offentliggjorde forbundet nemlig en liste med trænernavne, som var i spil til jobbet.

13 navne stod på listen, heriblandt Harry Redknapp, Marcello Lippi og den tidligere FC Barcelona-træner Josep Guardiola.

Men valget er altså landet på Capello. Og det ved selv sportsministeren.

- I dag eller i morgen bør vi kunne klare alle detaljer, så en kontrakt kan blive underskrevet inden starten på den russiske liga, siger Mutko.

Den russiske liga begynder fredag i denne uge.

/ritzau/