Rusland vil selv efterforske Litvinenkos død
Det er ikke nok for russerne, at britiske Scotland Yard efterforsker eks-spionen Aleksander Litvinenkos mystiske død. Torsdag blev der sat en russisk efterforskning i gang.

På samme dag som den forgiftede forhenværende russiske spion Aleksander Litvinenko blev begravet, oplyste den russiske statsanklagers kontor, at der vil blive sat en russisk efterforskning i gang af det formodede mord.

Dette betyder, at sigtede i sagen vil kunne blive retsforfulgt i Rusland, oplyser CNN. Det britiske Scotland Yard har allerede oplyst, at man efterforsker Litvinenkos død som et mord.

Den russiske statsanklager ønsker også at efterforske et formodet drabsforsøg på den russiske forretningsmand Dmitry Kovtun med samme radioaktive stof, som dræbte Litvinenko. Kovtun mødte Litvinenko i London, kort før eks-spionen blev forgiftet.

Ifølge Kovtuns og den tidligere KGB-agent Andrei Lugovois forklaringer, var de to i London for at se en fodboldkamp mellem CSKA Moskva og Arsenal og mødtes med Aleksander Litvinenko for at diskutere forretninger.

Begge påstår, at nogen forsøger at få det til at se ud som om, at det var dem, der dræbte Litvinenko.

Torsdag blev Aleksander Litvinenko begravet i London.