Rusland: Vi forstår Assad
En dreng sidder på en tank ca 30 kilometer udenfor Syriens største by Aleppo, hvor et stort slag er lige om hjørnet. Foto: Turk Pix
Tragedie på vej i Aleppo i Syrien, hvor hæren og oprørere varmer om til et voldsomt opgør, advarer Moskva.

Der er en tragedie under opsejling i Syriens største by Aleppo, advarer den russiske regering i Moskva.

Rusland, der regnes for allieret med Syriens præsident, Bashar al-Assads, regime, siger, at det er urealistisk at vente, at regeringen i Damaskus skal holde sig i ro, når oprørere besætter storbyer i landet.

- Vi er ved at overbevise regeringen om, at den skal komme med en første gestus, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

- Men når den væbnede opposition besætter byer som Aleppo, hvor endnu en tragedie lurer, som jeg forstår det ... så er det ikke realistisk at forvente, at regeringen accepterer det, tilføjer han.

- Hvordan kan man håbe, at regeringen i sådan en situation ganske enkelt siger: "OK. Jeg tog fejl, kom og vælt mig, ændre regimet"? siger udenrigsministeren retorisk.

Syriens militær har ifølge vidner, oppositionsgrupper og oprørere opmarcheret store militærstyrker uden for Aleppo, og nogle kilder siger, at helikoptere angriber byen.

Der er i de seneste dage meldt om kampe ved Aleppo, og der er frygt for, at byen snart bliver skueplads for et meget voldsomt opgør mellem regimets styrker og oprørerne.

Aleppo er med 2,5 millioner indbyggere Syriens største by, men mange af indbyggerne menes at være flygtet.

/ritzau/AFP