Rusland møder Norge i EM-finalen
Det var ikke et norsk kvindelandshold, der spillede dets flotteste håndboldspil, men det var nok til at slå Frankrig. Dermed er Norge i EM-finalen.

Norge forviste lørdag Frankrig til kampen om bronzen, da de lidt heldigt hev en 28-24 sejr hjem og selv kvalificerede sig til EM-finalen i håndbold mod Rusland.

Tre minutter før tid var kampen ellers helt åben. Stillingen var 24-24, og det var første gang siden starten af anden halvleg, at franskmændene var oppe at røre, nu var der mulighed for sejr.

Men muligheden forsvandt, da Raphaelle Tervel blev vist ud, og Norge fik straffekast. Det gav vores naboer mod nord overskuddet til at hive de sidste mål hjem.

Sejren var ikke uretfærdig, for Norge var bedst, selvom de ikke spillede op til deres bedste. Men især søstrene Lunde imponerede sammen med Gro Hammerseng.

Heller ikke starten på kampen var rar for Norge. Det tog de norske jenter 12 minutter at få styr på pasningsspillet, på eget forsvar og på franskmændenes forsvar.

Sidstnævnte spillede som sædvanligt offensivt, og det skulle nordmændene lige lure. Det gjorde de så med lange afleveringer tværs over banen og træfsikre fløje. Norge kom i front og ved pausen stod det 15-12 efter første halvleg.

Søndag møder spiller Norge og Rusland om guldet, mens Frankrig og Tyskland kæmper om sølvet.