Rusland forhandler fred med oprørere i syriske provinser
Rusland har taget fat på forhandlinger med oprørsgrupper i fem syriske provinser med henblik på at få implementeret en delvis våbenhvile i Syrien. Foto: Ap/Polfoto/Str/Free
I provinserne Hama, Homs, Latakia, Damaskus og Deraa taler Rusland med repræsentanter for oprørsgrupper.

Rusland har taget fat på forhandlinger med oprørsgrupper i fem syriske provinser med henblik på at få implementeret en aftalt våbenhvile i Syrien nu på lørdag.

Det russiske forsvarsministerium oplyser, at Rusland har åbnet et koordinationscenter i det krigshærgede land.

Centret "arbejder allerede" med repræsentanter for grupper i provinserne Hama, Homs, Latakia, Damaskus og Deraa.

Syriens regering har accepteret et udspil til en delvis våbenhvile, som er udarbejdet af Rusland og USA.

Den skal træde i kraft 27. februar. Den omfatter ikke ekstremistiske grupper som Islamisk Stat og Nusrafronten, som fortsat vil blive bekæmpet.

Planen har fået støtte og ros af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Iagttagere siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at den meget komplekse konflikt i Syrien med mange aktører gør det uhyre svært at gennemføre en våbenhvile, som den der aktuelt er på bordet.

Det skyldes ikke mindst, at militante grupper, som i udgangspunktet ikke er jihadistiske, samarbejder med Nusrafronten i den nordlige del af landet.

Krigen i Syrien menes nu at have kostet op mod 370.000 mennesker livet, siden konflikten begyndte i 2011. Det melder overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger konflikten via et netværk af meddelere i landet.

/ritzau/Reuters