Rusland efterforsker nu spionmordet
Russiske efterforskere bekræftede lørdag, at de vil rejse til England og udspørge vidner som led i en efterforskning af mordet på Aleksander Litvinenko.

Sagen om den myrdede eks-spion Aleksander Litvinenko ruller videre. Nu skriver nyhedsbureauet AP, at russiske efterforskere vil rejse til England og forhøre vidner i deres efterforskning af sagen. Britiske efterforskere har allerede været i Rusland som led i deres efterforskning.

Spekulationerne omkring mordet på den tidligere KGB-agent er mange, og der bliver peget fingre på tværs af landegrænser og spion-netværk. Kort før han døde pegede Litvinenko selv på Ruslands præsident Putin, mens russiske politikere har sendt teorierne i retning af en eksil-russisk milliardær, som var ven med Litvinenko.

Det eksil-russiske miljø i London frygter ifølge AP, at den russiske sikkerhedstjeneste vil bruge efterforskningen som et påskud for at chikanere dem.

Litvinenko blev myrdet med det radioaktive stof Polonium-210, efter han 1. november mødtes med en italiensk kontakt på en sushi-bar i London. Alle ansatte på restauranten og to andre er også blevet udsat for polonium-210.