Rushdie efter massakre: Religion skal udsættes for satire
Salman Rushdie skriver "Jeg er Charlie" på sin Twitter-profil efter angrebet på magasinets redaktion. (Foto: Foto: Christophe Ena/AP/AP)
Alle bør støtte Charlie Hebdo i bladets satiriske linje over for religioner, siger forfatteren.

Forfatteren Salman Rushdie sender en appel om at støtte Charlie Hebdo i den satiriske linje, efter massakren på det franske blads redaktion i Paris onsdag.

Den britisk-indiske forfatter siger, at religion altid skal udsættes for satire, hvilket netop Charlie Hebdo har gjort i en årrække.

- Jeg støtter Charlie Hebdo, hvilket vi alle burde i et forsvar for satiren, som altid har været en styrke for friheden og imod tyranni, uærlighed og dumhed, siger Rushdie.

- "Respekt for region" er blevet det samme som "frygt for religion". Religioner, som andre idéer, fortjener kritik, satire og vores frygtløse mangel på respekt".

Forfatteren har skrevet sin besked på Twitter med hashtagget "JeSuisCharlie (Jeg er Charlie).

Salman Rushdie måtte gå i skjul, da Iran dømte ham til døden for at fornærme islam med bogen "De sataniske Vers" i 1988.

- Denne religiøse totalitarisme har medført en dødbringende forandring i islams hjerte, og vi ser de tragiske konsekvenser i Paris i dag, skriver Salman Rushdie.

Ud over de 12 dræbte i massakren er 11 andre såret - fire af disse er i kritisk tilstand.

Tre gerningsmænd er fortsat på fri fod.

/ritzau/AFP
via Listen To News