Rumænsk storklub får sit navn tilbage
Steaua Bukarest mødte i efterårets Europa det danske mesterhold AaB. Her jubler Steaua-spillerne over et af målene i 6-0-sejren i den rumænske hovedstad. (Arkiv). Foto: Vadim Ghirda/AP
Steaua Bukarest må igen kalde sig Steaua, indtil fagfolk har fastsat en pris på det berømte klubnavn.

Den traditionsrige rumænske fodboldklub Steaua Bukarest kan foreløbig fortsætte med at benytte sit verdensberømte klubnavn, selv om den egentlig har mistet retten til det.

En højesteretsdom i starten af december afgjorde, at retten til navnet "Steaua" tilhører CSA Steaua, der sorterer under forsvarsministeriet.

Striden stammer helt tilbage fra 1997, da Steaua Bukarest kappede båndene til militæret og blev privatiseret.

Den nu korruptionsdømte klubejer George Becali købte klubben af forsvarsministeriet uden at have sikret sig rettighederne til navnet og klubsymbolet.

Efter dommen i december var Steaua Bukarest nødt til at stille op til kampene i den rumænske liga uden klubbens emblem på brystet. Samtidig var lystavlen på klubbens stadion blevet forsynet med ordet "vært" i stedet for "Steaua".

Nu er parterne imidlertid nået frem til en foreløbig løsning på sagen: Steaua Bukarest må foreløbig benytte navnet, mens man venter på offentliggørelse af detaljerne i den dom, der blev afsagt i december.

Samtidig skal fagfolk vurdere, hvor meget varemærket "Steaua" er værd. Ifølge nyhedsbureauet dpa håber forsvarsministeriet at kunne indkassere en millionsum i euro for rettighederne til det berømte varemærke.

/ritzau/