Rumænere begik omfattende antal indbrud i Nordjylland

To rumænere udvises og idømmes fængselsstraffe på op til fem år. Der blev begået 100 indbrud i Nordjylland.
To rumænske indbrudstyve udvises for bestandigt.
To rumænske indbrudstyve udvises for bestandigt. Foto: Colourbox/Free

Vestre Landsret idømmer to rumænere på 39 og 33 år henholdsvis fem års fængsel og tre et halvt års fængsel for omfattende indbrudstyverier mod villaer i Nordjylland.

De to rumænere udvises også for bestandigt.

Landsrettens dom blev afsagt onsdag og er en ændring af byrettens dom. Det er en skærpelse af straffen til den 39-årige Silviu-Vasili Dragomir, da byretten i august havde idømt ham fire år og seks måneders fængsel.

Den 33-årige Valeriu Razvan Mitroi har derimod fået en mildere straf i landsretten, da han fik fire års fængsel i byretten.

Silviu-Vasili Dragomir blev i byretten dømt for 107 indbrud til et samlet udbytte af 3,7 millioner kroner. Han blev dog i landsretten frifundet i enkelte forhold, så han blev fundet skyldig i omkring 100 forhold.

Landsretten fandt også, at Valeriu Razvan Mitroi var skyld i færre indbrud. Han blev derfor dømt skyldig i omkring 50 indbrud, mens byretten havde dømt ham for 65.

Indbruddene skal de to have begået i årene 2009 til 2016, og de begik dem med en særlig indbrudsmetode kaldet underboring. Med metoden åbnede tyvene døre og vinduer med en bøjet stang.

Efter byrettens dom fortalte anklager Emil Stenbygaard, at metoden ikke ses ret ofte.

- De borer sig ind under vinduesgrebet, og så kan de ved hjælp af et stykke værktøj vride dørhåndtaget op.

- Det er noget, som man kan gøre relativt roligt, men det er også noget, som kræver, at man ved, hvordan man gør. Disse indbrud har lignet hinanden meget, sagde anklageren dengang.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.