Royale takker personligt ebola-helte
Det svenske kongepar er passionerede omkring Sveriges indsats mod sygdommen ebola. Foto: LINNEMANN KRISTIAN/Polfoto
Tirsdag mødtes det svenske kongepar og den svenske kronprinsesse med en række hjemvendte svenske ebola-hjælpearbejdere for at takke dem.

Den igangværende ebolaepidemi, der hærger en række lande i det vestlige Afrika, har indtil videre krævet næsten 8000 menneskeliv.

Og for at hædre nogle af de mennesker, som forsøger at bekæmpe den ekstremt smitsomme og dødelige sygdom, mødtes det svenske kongepar og den svenske kronprinsesse tirsdag med nogle af de svenske nødhjælpsarbejdere, der har været i Vestafrika for at komme epidemien til livs.

Det oplyser det svenske kongehus på deres hjemmeside.

Både sygeplejersker, forskere og den svenske generalsekretær for Læger Uden Grænser var mødt op for personligt at høste taknemmelighed for deres indsats fra det svenske kongehus.

Flere ministre og fagfolk deltog også i mødet, hvor de hver især fortalte om Sveriges indsats for at bekæmpe sygdommen, ligesom mødet også handlede om, hvordan sygdommen smitter.

Allerede i slutningen af oktober sidste år mødtes det svenske kongehus med sundhedsminister Gabriel Wikström og forskeren Anders Tegnell for at høre om Sveriges ebola-indsats.

Tirsdagens store forsamling fungerede dermed som en opfølgning på mødet i oktober.

Newspaq