Royal røvtur: Mister 150 millioner kroner

Kongelige
Dronning Elizabeth mister millioner på coronakrisen. (Foto: Ritzau Scanpix)

Coronakrisen laver et dybt hul i budgetterne i det engelske kongehus.

Corona-krisen rammer nu også Dronning Elizabeth hårdt på pengepungen. Det britiske kongehus’ mange slotte og ejendomme er lukket for besøgende under coronakrisen, hvilket samtidig betyder, at salget af souvenirs er gået helt i stå. 

Den royale turisme er en af de tunge poster på det royale budget. Sidste år indbragte de mange turister det britiske kongehus mere en halv milliard kroner, og i en mail til kongehusets ansatte advarer hofmarskallen nu om, at nedlukningen i Storbritannien vil komme til at koste det engelske kongehus indtægter i omegnen af 150 millioner kroner. Det skriver The Sun.

I mailen understreger hofmarskallen situationens alvor og forklarer, at kongehuset ikke er immune over for coronakrisen. Flere af kongehusets cirka 500 ansatte kan nu se frem til afskedigelser og et stop for lønforhøjelser. 

- Selv om Storbritannien ser ud til at have nået toppen af smittespredningen, er det stadig uklart, hvornår foranstaltninger som social afstand vil ophøre. Vi må derfor antage, at det stadig kan vare mange uger, hvis ikke måneder, før vi er i stand til drive virksomheden som normalt, skriver hofmarskallen. 

- Der venter utvivlsomt meget vanskelige tider fremover, og vi er klar over, at mange af jer vil være bekymrede, lyder det videre. 

Den 94-årige Dronning Elizabeth står dog angiveligt ikke med noget akut personligt behov for at sælge ud af kronjuvelerne. Hun er ifølge de britiske medier god for 350 millioner pund - svarende til 3,9 milliarder kroner.

Buckingham Palace indbringer cirka 100 millioner kroner om året til kongehuset. (Foto: Ritzau Scanpix)