Royal lægger stemme til tegneseriefigur
Hertuginde Camilla kan nu ses som tegneseriefigur. Foto: Andrew Harnik/AP
Britiske hertuginde Camilla, der er gift med prins Charles, har indspillet en kort tegneseriefilm i forbindelse med en skrivekonkurrence.

Man er vant til at se de kongelige i mange forskellige situationer, men aldrig før som tegneseriefigur, som de endda selv har indvilget i.

Men på en animeret promoveringsvideo i forbindelse med en skrivekonkurrence opfordrer hertuginde Camilla - afbilledet som en tegneseriefigur - Storbritanniens børn til at deltage.

Den 68-årige hertuginde, der er gift med prins Charles, har selv indtalt stemmen til sig selv i animeret version, hvor hun står på en af Londons Globe Theatres balkoner, hvor finalen senere løber af stablen.

- Hvilken historie har du tænkt dig at skrive?, spørger hun i videoen, som netop er blevet lanceret.

Hertuginde Camilla har særligt børn og deres indlæring som en af sine største mærkesager, og derfor var hun meget begejstret over det sjove videopåfund af sig selv som tegneseriefigur.

- Hertuginden er en passioneret tilhænger af at forbedre børns læsefærdigheder og ikke mindst BBC Radio 2s "500 Words"-konkurrence, siger en talsmand for det britiske kongehus ifølge avisen The Telegraph.

- Hendes Kongelige Højhed ville gerne medvirke i animationen, som, hun følte, var en engagerende måde at opfordre børn til at deltage i konkurrencen og forfatte sin helt egen historie.

Konkurrencen, der afholdes af BBC's morgenprogram på Radio 2, er for alle børn mellem fem og 13 år, og for at deltage skal man skrive en historie på allerhøjst 500 ord.

Se videoen her: http://www.bbc.co.uk/programmes/articles/3M7PTxp3qJ0jk2FQbDJng9p/500-words-what-story-will-you-write

/ritzau/FOKUS