Rovmord sender to unge mænd bag tremmer
To mænd kendt skyldige i rovmord på 55-årig kvinde. Efter endt afsoning skal de begge udvises af Danmark.

Der var ikke mange formildende omstændigheder, da landsretten i Århus onsdag fældede dom over den 19-årige ugander Dedya Hassan og den 18-årige pakistaner Faisal Durrani. Begge blev de kendt skyldige i rovmordet på den 55-årige Mona Teichmann i hendes lejlighed tilbage i november sidste år.

Dedya Hassan regnes som hovedmanden bag drabet, og da landsretten efter et par timers voteringstid udmålte dommen, faldt hammeren hårdt. 14 års fængsel og derefter udvisning af Danmark for bestandigt. Faisal Durrani, der ifølge hans forsvarer kun har haft en mindre andel i drabet, blev idømt otte års fængsel. Også han vil efter endt afsoning blive udvist af landet for bestandigt.

Anklageren, vicestatsadvokat Christian Schou, var efter dommen godt tilfreds.

»Jeg er meget tilfreds med, at retten skønnede som vi og idømte dem en lang straf. Vi fik den dom, vi havde bedt om, og den ligger på niveau med tilsvarende sager om rovmord,« siger Christian Schou.

At Faisal Durrani fik en mildere straf end Dedya Hassan kan, ifølge Christian Schou, ikke tages som udtryk for at hans andel i drabet er væsentlig mindre end Dedya Hassans.

»På gerningstidspunktet var Faisal Durrani under 18 år, og så kan man maksimalt idømmes en straf på otte år,« fortæller Christian Schou.

Drabet på den 55-årige Mona Teichmann skete 7. november sidste år i hendes lejlighed i Viby, hvor hun blev bagbundet og derefter kvalt med et stykke sejlgarn. Motivet til drabet er sandsynligvis jalousi. Dedya Hassan havde tidligere været kæreste med Mona Teichmanns datter, der imidlertid kort før mordet havde slået op med ham.

Faisal Durrani og Dedya Hassan blev begge anholdt i Nordsjælland mindre end et døgn efter mordet. Med sig til Nordsjælland havde de taget Mona Teichmanns dankort, som de havde hævet på. Begge blev derfor også ved landsretten i Århus kendt skyldige i røveri af særlig farlig karakter og dokumentfalsk.

Begge udbad sig 14 dages betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af sagen.