Roskilde Festival bygger om
Metropol og Ballroom bliver nedlagt for at gøre plads til to helt nye scener på næste års festival.

Når Roskilde til sommer slår portene op for endnu en lille uge spækket med musik, vil gæsterne opleve en forandret festival.

De to scener Metropol (elektronisk) og Ballroom (world) er fortid, og i stedet vil gæsterne møde to helt nye opholdsrum, som talsmand Esben Danielsen kalder dem, nemlig Astoria og Cosmopol.

Traditionelt er scenerne på Roskilde Festivals åbne og i teltform, men Astoria bliver et lukket rum, som vil være mørkt både dag og nat:

»Det bliver som at gå ind i en hule. Astoria er derfor reserveret til den intime, intellektuelle musik, som kræver indlevelse. Vi ønsker at give folk en følelse af at være meget tæt på,« siger Esben Danielsen.

Astoria består af en hovedscene og en bi-scene, som kan flyttes, hejses op og helt fjernes og samtidig kan publikum stå i flere niveauer.

Storbytelt
Cosmopols musikalske omdrejningspunkt vil være Urban, som betyder storby. Udtrykket bliver råt og industruelt med en del elektronisk musik og hip hop, men ikke kun.

»På Cosmopol ønsker vi at give gæsterne en storbyfornemmelse. Det bliver som at gå ind i en storby. Scenen er stadig et telt, men et meget anderledes telt i en fysisk udformning, som ikke har været set før i Danmark,« forklarer Esben Danielsen.

Interaktive rum
Ifølge Esben Danielsen skyldes ombygningen af Roskilde Festival dels, at world musik og elektronisk musik, som hørte til på Ballroom og Metropol, er blevet så store genrer, at de har bredt sig til alle festivalens scener. Og dels, at festivalen ønsker at udfordre publikum:

»Scenerummet er helt centralt for festivaloplevelsen, og vi ønsker, at udfordre de konventioner, der er til en koncert. Derfor kalder vi også de to nye scener for opholdsrum, fordi de kommer til at spille med i koncerterne.«

Roskilde Festival foregår i dagene 5.-8. juli 2007. Billetpris: 1.475 kroner.