Roseanne vil være præsident
Skuespillerinden Roseanne Barr stiller op som præsident i USA for partiet Peace And Freedom Party.

Hun er bedst kendt for tv-serien, der er opkaldt efter hende, men Roseanne Barr er ikke tilfreds med bare at have komiker og skuespillerinde på sit cv.

Hun vil også være præsident.

Nu er hun et skridt tættere på målet, for Peace And Freedom Party (Freds- Og Frihedspartiet, red.) har nemlig officielt peget på hende som deres kandidat til posten som USA's præsident. Det skriver nyhedsbureauet wenn.com.

Hun fik størstedelen af stemmerne ved en afstemning i Los Angeles i weekenden, og kan derfor kalde sig præsidentkandidat.

- Hun er modets stemme og hun er ustoppelig, står der blandt andet på hjemmesiden, der skal være med til at markedsføre komikeren og partiet.

Vicepræsidentkandidaten i partiet er anti-krigsaktivisten Cindy Sheehan, der især er kendt for at have camperet ved daværende præsident George W. Bush's ranch i Texas i protest mod Irak-krigen, hvor hun mistede sin søn.

Men der er stadig lang vej til posten, og partiet skal ikke regne med, at det bliver ved efterårets valg i USA, at Roseanne Barr skal vælte Barack Obama af pinden.

Selv i 2016 kan Roseanne Barr få det svært, da det traditionelt set kun er de to store partier i USA - Demokraterne og Republikanerne - der har en chance for at vinde magten.

/ritzau/