Ros til Ritts råb om bolighjælp
Fagforbundet FTF roser overborgmester Ritt Bjerregaard, efter hun har bedt indenrigsministeren om hjælp til at bygge sine billige boliger.

Det er rigtigt at trække Løkke ind i sagen.

Fagforbundet FTF roser Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S), fordi hun nu beder indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om hjælp til at sikre sin omstridte plan om at bygge 5.000 boliger til 5.000 kroner om måneden i husleje.

»Billige boliger er afgørende for at tiltrække velfærdsmedarbejdere. Ritt Bjerregaard beder Indenrigsministeriet se på, hvordan kommunerne kan få mulighed for at bygge billige boliger til deres kernemedarbejdere. Det er nødvendigt, for ellers finder velfærdsmedarbejderne job, hvor de har råd til at bo,« siger formand for FTF

Efter Tilsynsmyndigheden har erklæret projektet om 5.000 boliger ulovligt, som skulle oprettes af Fonden til Billige Boliger, beder overborgmesteren i København nu Indenrigsministeriet om, at lovgivningen ændres, så kommunerne alligevel – og lovligt – kan bygge billige boliger. Boligerne skal blandt andet målrettes folkeskolelærere, sygeplejersker og politibetjente.

Men beslutningen falder ikke i god jord hos Venstre:

»Da Ritt Bjerregaard gik til kommunalvalget i 2005, lovede hun 5.000 boliger til 5.000 kroner. Det løfte blev afgivet indenfor de rammer, som hun nu vil have ændret. Og det på trods af at hun i november 2005 hårdnakket fastholdt, at projektet kunne lade sig gøre. Nu siger hun oven i købet, at hendes klareste valgløfte alligevel ikke er så vigtigt, og det er nedbrydende for befolkningens tillid til politikerne,« siger Venstres Søren Pind.