Rory McIlroy vinder sin anden major-sejr
Den unge nordirer sikrer sig i suveræn stil PGA-mesterskabet. Bedste dansker blev Thorbjørn Olesen.

Den nordirske golfspiller Rory McIlroy sikrede sig søndag sin anden majortitel i karrieren ved at vinde PGA Championship, der i år blev afviklet i South Carolina. I 2011 vandt den nu 23-årige McIlroy en anden af sportens fire største turneringer, US Open.

Nordireren havde en solid føring inden søndagens afsluttende runde, og den formåede han at udbygge på de sidste 18 huller, som han gik i seks slag under par. Dermed endte han med en score på 13 slag under par for turneringen.

Hele otte slag efter fulgte englænderen David Lynn, mens fire spillere delte fjerdepladsen. De to danske deltagere i weekendens finalerunder sluttede i fin stil. Thorbjørn Olesen rykkede frem til en placering som nummer 27, mens Thomas Bjørn endte på en 48. plads.

Før søndagens runde lå de to som henholdsvis nummer 43 og 60 i den samlede stilling.

Forhåndsfavoritten Tiger Woods skuffede endnu engang og sluttede på en delt 11. plads.

Rory McIlroy - kæreste med det danske tennises Caroline Wozniacki - sluttede af i flot stil ved at sende bolden i hul fra 20 fod for en birdie, ifølge turneringens hjemmeside.

McIlroys forspring på otte slag ned til nummer to er det største nogensinde. Den hidtidige rekord blev sat af legenden Jack Nicklaus i 1980.

/ritzau/