Romney: Læg skuffelsen efter Obama bag jer
- Mit løfte er at hjælpe dig og din familie, står der blandt andet i talen, Mitt Romney skal holde i Florida.

Når den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney natten til fredag dansk tid går på talerstolen på partiets konvent i Florida, er det med hårde ord parat til sin modkandidat, den siddende præsident, Barack Obama.

- Du ved, der er noget galt med det arbejde, han har udført som præsident, når den bedste følelse du har haft, var den dag du stemte på ham, vil det blandt andet lyde fra Romney.

Det fremgår af et uddrag af hans tale, som er blevet offentliggjort på forhånd.

- Præsident Obama lovede at sænke den stigende vandstand og helbrede planeten. Mit løfte er at hjælpe dig og din familie, lyder det videre.

Talen bliver Mitt Romneys hidtil sværeste politiske prøve forud for kampen om pladsen i Det Hvide Hus i november.

I et forsøg på at vinde amerikanernes stemme, vil den 65-årige præsidentkandidat i talen opfordre amerikanerne til at "lægge deres skuffelse over Barack Obama bag sig".

I stedet skal de slutte sig til ham i kampen for at genopbygge USA's økonomi og skaffe millioner af nye job, lyder opfordringen.

- Det, der er brug for i vores land i dag, er ikke kompliceret eller omfattende. Vi har ikke brug for en særlig regeringskommission, som kan fortælle os, hvad USA har brug for. Det USA har brug for er job. Masser job, står der i talen.

Konventet i Tampa i Florida åbnede tirsdag med en tale af Mitt Romneys kone, Ann, mens Republikanernes vicepræsidentkandidat Paul Ryan holdt sin tale onsdag.

/ritzau/