Roj TV risikerer lukning i dag

Tv-stationen Roj er i dag på anklagebænken, tiltalt for at være talerør for PKK, en oprørbevægelse på EU, USA og Canadas terrorliste.
Dommen falder klokken 13 i dag.
Dommen falder klokken 13 i dag. Foto: Scanpix/Reuters/Sebastien Pirlet

Den kurdiske tv-station Roj står i dag anklaget for at have modtaget penge fra PKK, den kurdiske oprørsbevægelse, der af mange lande betegnes som en terrororganisation.

Og dommen, der er den første af sin art i Skandiavien, er principiel.

Det siger formanden for Radio- og TV-nævnet, Christian Scherfig.

"Hvis byretten måtte komme til den konklusion, at der er tale om opfordring til had og terror i et omfang, der er ulovligt, så har det den konsekvens, at ytringsfriheden pludselig fortrænges i forhold til nogle andre hensyn, og det gør dommen principiel," siger han til Newspaq.

Anklageren kræver, at Roj TV skal stoppes og at de to selskaber, der står bag tv-stationen, skal betale en bøde på samlet 20 millioner kroner.

Og det har store konsekvenser for tv-stationen, hvad dommens udfald er.

"Der er et helt spektrum af muligheder, alt efter hvad dommen må vise sig at blive, alt fra ingenting til det ultimative: at forhindre dem i at sende," siger Christian Scherfig.

Forsvareren i sagen har hele vejen igennem udråbt det til et politisk spin, der skulle sikre tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen som generalsekretær i Nato.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.