Rohde: Grækenland lyver og bedrager
Jens Rohde kritiserer Grækenlands ønske om folkeafstemning af redningspakke. Arkiv Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Medlem af EU-parlamentet, Jens Rohde (V), retter nu en skarp kritik mod Grækenlands ønske om en folkeafstemning om EUs redningspakke.

På et syv timer langt krisemøde i den græske regeringen, der sluttede natten til onsdag, blev det besluttet, at regeringen støtter premierminister George Papandreous opfordring om at afholde en folkeafstemning så hurtigt som muligt om den seneste redningsplan fra EU, skriver CNN.

Og det har fået medlem af EU-parlamentet, Jens Rohde, til at fare i flint.

"Det er i sig selv imponerende, at grækerne føler sig i en position til selv at bestemme, om de ønsker den eller ej," siger han til Newspaq.

Og et "nej" kan teoretisk set tvinge Grækenland til at krakke helt og sende chokbølger gennem det globale finansielle system, hvilket får Jens Rohde til at opfordre Grækenland om at træde ud af Euro-samarbejdet.

"Man kan sige, hvis ikke de ønsker den, så må de jo træde ud af samarbejdet. Nu har grækerne i forvejen med deres løgn og bedrag over for fællesskabet igennem årevis bragt os ud på afgrundens rand i Europa," siger Jens Rohde til Newspaq.

Det er endnu ikke klart helt præcist, hvad de græske vælgere vil blive spurgt om, eller hvordan kampagnerne op til afstemningen vil forløbe.

Kilde: CNN