Rogge stopper festen: OL i London er forbi
IOC-præsident Jacques Rogge har officielt lukket legene i London efter et gigantisk musikshow.

OL i London blev søndag aften lukket ned med et brag af en fest, hvor Storbritannien viste en stor del af landets største musikstjerner frem.

Pet Shop Boys, Madness, One Direction, Ray Davis, Emeli Sandé, Kaiser Chiefs, Annie Lennox, Fatboy Slim, Taio Cruz, Jessie J, Tinie Tempah, Queen, Muse, Oasis, George Michael og Spice Girls var nogle af de navne, der optrådte før præsidenten for den internationale olympiske komité, Jacques Rogge, officielt erklærede OL for ovre og på gensyn i 2016 i Rio de Janeiro.

- Det var lykkelige og glorværdige lege. I henhold til reglerne erklærer jeg legene for lukkede og siger på gensyn i Rio. Tak for det London, sagde Rogge med et stenansigt, da klokken nærmede sig et om natten.

Kort forinden havde Londons borgmester, Boris Johnson, overdraget det olympiske flag til sin kollega i Rio, Eduardo Paes.

Der var også sat tid af til en takketale fra Sebastian Coe, formanden for organisationskomitéen bag London-legene.

Ligesom til åbningsceremonien for godt to uger siden var det olympiske stadion transformeret om til et landskab - denne gang til det britiske flag Union Jack med skiftende dekorationer.

Den danske bronzevinder fra 49'eren, Allan Nørregaard fik lov til at gå med dannebrog, da de deltagende nationer - lidt mere kaotisk end ved åbningen - skulle ind og hyldes en sidste gang. Det var et noget decimeret dansk hold, da kun 35 af de 113 deltagere var med.

Det store show blev rundet af med et musiknummer fra boybandet Take That, der efterhånden er blevet nogle ældre herrer.

/ritzau/