Rørt Michael Mørkøv: Far hjalp mig i dag
Michael Mørkøv følte sig båret frem under langt udbrud og takker sin døde far for diamanter i benene.

Det var en helt speciel oplevelse for Michael Mørkøv at køre 13. etape af Tour de France, som han dedikerede til sin afdøde far, der døde for præcist fem år siden.

- Det betød utrolig meget for mig i dag. Han (faren, red.) gav mig inspirationen til at køre cykelløb, og han støttede mig i alle de unge år, siger den danske Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytter.

- Jeg ville rigtig gerne vise ham, at jeg kører med blandt de bedste. Og jeg er rigtig stolt over i dag, siger Mørkøv.

Den danske rytter kom på etapen med i et tidligt udbrud, som fik skabt et hul til feltet på næsten 10 minutter. Og da forspringet skrumpede ind, forsøgte Mørkøv selv lykken og rykkede fra de andre udbrydere.

- Desværre blev jeg nødt til at angribe for langt ude til, at det var realistisk. Men jeg følte mig fantastisk kørende. Jeg havde diamanter i benene i dag, og det hjalp min far mig helt sikkert med.

- Jeg er overrasket over min præstation. Jeg havde virkelig respekt for Tour de France og løbets ryttere, men jeg har virkelig ramt mit livs form, siger debutanten Mørkøv.

Selvom han fik skabt afstand til både feltet og udbryderne, måtte han på kategori 3-stigningen 25 kilometer før mål opgive sit togt.

- Jeg troede, det kunne lade sig gøre, for på et tidspunkt øgede jeg afstanden til feltet. Jeg vidste også, at Greenedge var det eneste hold, der sad og jagtede og var interesseret i at hente os.

- Men det er klart, at den stigning, der kom 25 kilometer fra mål, den var utroligt stejl, og der bliver man hurtigt hentet alene.

- Det blev et delmål for mig at nå den stigning og helst med et minuts forspring. Men der var udsolgt, da jeg nåede dertil, siger han.

Michael Mørkøv håber nu på at blive hædret som Tourens mest angrebsivrige rytter.

- Det kunne være en fantastisk oplevelse at komme på podiet inde i Paris. Men så vidt jeg ved, er det en jury, der tager stilling til det, og det ved jeg ikke, hvor meget jeg kan påvirke, siger han.

/ritzau/