Rødt kort tænder FCK i premiere mod FCM
FC København vandt med 10 mand 4-2 på hjemmebane mod FC Midtjylland i den første superligarunde i denne sæson.

FC København præsterede med 10 mand et formidabelt comeback og vandt 4-2 på hjemmebane over FC Midtjylland, som ellers var foran med 2-0, indtil der manglede godt et kvarter af kampen.

Begge hold fik udvist en spiller i en hektisk og meget underholdende anden halvleg, hvor Cesar Santin (med to mål), Andreas Cornelius og Bryan Oviedo scorede for FCK i det sidste kvarter.

FC Midtjylland var ellers bedst i næsten alle spillets facetter i de første tre fjerdedele af kampen, men hjemmeholdet vendte kampen på små 10 minutter i en mindeværdig afslutning.

Gæsterne kom foran 1-0 efter ni minutter, da Sölvi Ottesen begik en brøler i FCK-forsvaret og spillede bolden lige ud til modspilleren Rilwan Hassan.

Kort efter havde FCM-angriberen Sylvester Igboun snydt københavnernes anden islandske midterforsvarer Ragnar Sigurdsson og banket bolden fladt ind forbi keeper Johan Wiland.

Igboun, der var placeret på kanten, skabte meget ravage, når han konstant trak ind foran forsvaret. I anden halvleg skød han blandt andet på stolpen.

FCM udbyggede fortjent føringen kort inde i anden halvleg, da hollandske Tim Janssen scorede til 2-0 uden at blive markeret specielt hårdt af Sigurdsson, som var valgt frem for Kris Stadsgaard.

Det lignede på det tidspunkt en sikker sejr til udeholdet og en skidt debut til den ny FCK-træner Ariël Jacobs, som sågar havde valgt at vrage sidste sæsons topscorer Dame N'Doye, fordi der fortsat er usikkerhed om senegaleserens fremtid.

Det var en kontroversiel beslutning, og angrebet var svækket markant uden N'Doye. Især afløseren Mustafa Abdellaoue var aldeles ufarlig.

Ariël Jacobs havde desuden gjort Martin Vingaard til ny anfører i stedet for Wiland, så der er for alvor varslet nye tider i københavnerklubben i denne sæson.

FCK er dog fortsat præget af de problemer, som kendetegnede klubben i foråret, hvor FC Nordsjælland overraskende vandt mesterskabet.

I offensiven savner man idéer, og ofte måtte Claudemir slå ud med armene, fordi der ikke var bevægelse i angrebet.

Efter 70 minutter fik han så rødt kort for at nikke en skalle, og det var åbenbart det, der skulle til for at tænde FCK'erne.

15 minutter senere stod det i stedet for 0-2 pludselig 3-2 til FCK efter et hæsblæsende forløb, hvor FCM-profilen Erik Sviatchenko fik marchordre efter sit andet gule kort.

Jyderne havde ellers lavet et taktisk genitræk ved nærmest at mandsopdække FCK's mest kreative spiller Christian Bolaños ud af kampen. FCM-backen Jesper Juelsgaard fulgte ofte costaricaneren over alt på banen.

Det medførte kort inde i anden halvleg, at FCK's nye lejesvend fra Bayer Leverkusen, Nicolai Jørgensen, blev skiftet ind i stedet for Bolaños. Samtidig kom Cornelius ind i stedet for Abdellaoue.

Det skabte noget mere uro i FCM-feltet, som pludselig skulle forhold sig til to helt andre spillertyper. Og det blev afgørende for kampen.

Så man må sige, at Ariël Jacobs fik en dramatisk, men til slut vellykket debut som FCK-træner.

/ritzau/