Rødt flertal for forslag om fire forældre
Lesbiske forældre kan måske komme til at dele forældremyndigheden med barnets biologiske far og hans partner. Foto: Colourbow
Der tegner sig nu et flertal for, at regnbuefamilier skal få mulighed for at dele forældremyndigheden mellem mere end to forældre.

Der tegner sig nu et politisk flertal ovenpå forslaget fra det Radikale Venstre om, at "regnbuefamilier" nu skal have mulighed for at dele forældremyndigheden mellem tre og fire personer.

Forslaget vil betyde, at lesbiske par, som får børn sammen med en mand eller et bøssepar, får mulighed for at dele forældremyndigheden mellem alle parter.

Hos Socialdemokratiet ser man positivt på forslaget og på, at der kommer fokus på homoseksuelles rettigheder, også når det kommer til familie.

- Vi vil gerne være frontløbere på det her område. Vi skal bare sørge for, at lovgivningen bliver lavet ordentligt, siger Flemming Møller Mortensen, socialdemokratisk kulturordfører og talsmand på området til Newspaq.

Også hos Enhedslisten ser man med begejstring på det radikale forslag.

- Jeg synes umiddelbart, at det lyder som en rigtigt god idé, fordi jeg synes det er ret vigtigt, at vi skaber plads til alle mulige forskellige familieformer, for jeg mener ikke der er nogen rigtig måde at være familie på, siger Enhedslistens familieordfører Rosa Lund til Newspaq.

I Socialistisk Folkeparti ser man ligeledes positivt på forslaget, men understreger samtidig, at der først og fremmest bør være fokus på barnets tarv. Derfor vil de gerne se nærmere på forslaget.

- Hvis vi kan lave et forslag, som også er i barnets interesse, så vil jeg være positiv overfor det, siger børne- og uddannelsesordfører i Socialistisk Folkeparti Anette Vilhemsen til Newspaq.

Sundhedsministeriet nedsætter indenfor den kommende tid en arbejdsgruppe, der skal se på hele området omkring homoseksuelt forældreskab og derefter komme med anbefalinger til regeringen.