Rødovre anmelder Coop for skiltehærværk
Coop rev Irma-bogstaver ned fra kommunal bygning, og Rødovre Kommune har derfor anmeldt selskabet for hærværk.

En af Rødovres bygningsmæssige vartegn, et stort såkaldt kaffetårn med store Irma-bogstaver på taget, er blevet centrum i en spektakulær strid.

Bygningen, som Irma solgte til kommunen i 1996, er udpeget som bevaringsværdig i Rødovres Kommunes kommuneplan 2010-2022. Men torsdag rykkede Coop - som Irma er en del af - ind på grunden og fik revet de store bogstaver ned fra kaffetårnet.

Det har fået kommunen til at anmeldte Coop for hærværk.

- Det er helt uhørt, at en privat virksomhed rykker ind og foretager hærværk på en offentlig bygning, som er ejet af Rødovre Kommune.

- Det vil vi ikke finde os i. Derfor har vi naturligvis anmeldt hærværket til politiet, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen var skiltet en del af handlen, da al "nagelfast tilbehør" ligeledes blev overdraget, men den udlægning er Coop ikke enig i.

Informationsdirektør Jens Juul Nielsen slår fast, at skiltet ikke var en del af handlen fra 1996, og at skiltet er fjernet, fordi man i løbet af denne uge har flyttet Irmas hovedkvarter fra området.

- Det er vores navn og varemærke og derfor også vores skilt. Når der ikke længere er Irma-aktiviteter derude, skal der ikke være skilte for Irma på stedet. Vi rydder bare pænt og ordentligt op efter os, siger han til Ritzau.

Bygningen og skiltet var ifølge Rødovres stadsarkitekt Bjarne Rieckmann et vartegn, som man ønskede at bevare.

- Det er en af de få kulturhistoriske bygninger, som vi har i Rødovre, og som er kendt i hele landet. Skiltet og navnet Irma er forbundet med området, og vi er meget rystet over Coop, siger han til Ritzau.

Informationsdirektør Jens Juul Nielsen afviser, at Coop skulle have interessere i at bevare tilknytningen til bygningen og den reklameværdi, der eventuelt ville være i det.

- Sådan kunne man også se på det. Men vi synes ikke, at det ville være passende med et skilt fra en virksomhed, som ikke længere er der, siger han.

Kaffetårnet er en glasbygning i seks etager og tegnet af arkitekterne Therkel Klerk og Bent Mackeprang. Bygningen blev opført i 1968 som produktionssted for Irma Kaffe.

/ritzau/