Røde roser fra S til EL-forslag for ledige
Enhedslisten får ros af Socialdemokraterne efter en stribe forslag til et lettere liv for arbejdsløse.

Enhedslisten får pæne ord fra Socialdemokraterne for den lange menu, som Enhedslisten har skrevet for at gøre livet lettere for arbejdsløse gennem en støttede job og lettere optjening af ret til dagpenge.

De røde roser kommer blandt andre fra Socialdemokraternes finanslovsordfører, John Dyrby Paulsen:

- Ros til Enhedslisten for at gå konstruktivt og pragmatisk ind i forhandlingerne om finansloven, siger han.

Men heller ikke mere.

- Det er en uskik at kommentere på forslag, som er led i en forhandling. Den drøftelse må vi tage med Enhedslisten inde i forhandlingslokalet. Derfor har jeg ingen kommentarer til de specifikke forslag, siger den socialdemokratiske finansordfører.

Enhedslistens forslag kommer, få dage inden den socialdemokratisk ledede regering fremlægger sit forslag til finanslov på mandag.

Den socialdemokratiske forsvarsordfører, Bjarne Laustsen, som også er medlem af beskæftigelsesudvalget, vil gerne fremhæve enkelte dele af Enhedslistens forslag - da de ligner hans egne forslag om lettere optjening af retten til dagpenge.

- Der er nogle af elementerne, som jeg selv har foreslået - det med at aktivering skal tælle timer, siger han.

I dag tæller støttet arbejde ikke med, når retten til dagpenge skal optjenes.

Regeringspartiet De Radikale er ikke er bundet af forlig med de borgerlige, hvis retten til optjening gøres lettere, mener Laustsen.

Den tidligere borgerlige regering accepterede i øvrigt selv, at ledige akademikere kunne optjene retten til dagpenge, selv om de var i helt eller delvist støttede job.

- Det er noget, de borgerlige har levet med, også De Radikale, siger Laustsen.

Under den socialdemokratisk ledede regering i 90'erne var det betydeligt lettere at blive omskolet, hvis man havde mistet jobbet, fremhæver Bjarne Lausten.

/ritzau/