Røde Kors sørger for hjælp til Aleppo
For første gang siden offensiven mod Aleppo i Syrien, er det lykkedes Røde Kors at bringe nødhjælp til byen.

Røde Kors har torsdag leveret nødvendige mad- og medicinforsyninger til Aleppo. Det er første gang, at det er lykkedes en af nødhjælpsorganisationens kolonner at komme ind i den besejrede syriske by, siden kampene tog til for flere uger siden, siger en talsmand.

En kolonne af lastbiler medbragte en måneds forsyninger af fødevarer til 12.500 mennesker samt forbindingsmaterialer til op til 1000 sårede, afhængigt af alvoren af deres skader. Det siger Internationalt Røde Kors i en erklæring.

- På trods af de vanskelige sikkerhedsforhold, så er det lykkedes kolonnen at komme ind i byen. Nødhjælpen vil blive fordelt af Syrisk Arabisk Røde Halvmåne, som arbejder på at hjælpe tusindvis af mennesker på 80 skoler, siger Røde Kors-talsmand Hicham Hassan.

Familier, der er blevet revet op med rode, er samlet i overfyldte lejre i landets nordlige finanscentrum, Aleppo med 2,5 millioner indbyggere, og som oprørerne siger, at regeringsstyrker har beskudt med artilleri og kamphelikoptere.

Røde Kors har midlertidigt evakueret noget af dets udsendte medarbejdere i Syrien for to uger siden.

Indtil torsdag har det været umuligt at få nødhjælpsforsyninger igennem til Aleppo, da kravene til den minimale sikkerhed ikke var opfyldt på trods af et stadig stigende behov for humanitær hjælp, siger Hassan.

- Hjælpen går til civile i de områder, hvor Røde Kors og Syrisk Arabisk Røde Halvmåne kan nå frem uden skelnen.

Præsident Bashar al-Assad har udnævnt en ny premierminister torsdag som afløser for Syriens hidtil højest rangerende politiske afhopper. Samtidig presser regeringsstyrker oprørerne væk fra det strategisk vigtige distrikt, Salaheddine, i Aleppo.

/ritzau/Reuters