Røde Kors: Penge går ikke fra nødhjælpen
AppleMark
De mennesker som er afhængige af hjælp fra Røde Kors skal ikke betale prisen for Jørgen Poulsens gyldne håndtryk. I stedet må de ansatte løbe hurtigere.

Jørgen Poulsens dyre exit fra Dansk Røde Kors vil ikke gå ud over de nødlidende.

Ifølge Dansk Røde Kors præsident Bodil Nyboe Andersen bliver det nemlig ikke dem, som skal undværre de 750.000 kroner, som den tidligere generalsekretær får i aftrædelsesordning.

- Det er helt afgørende, at forliget med Jørgen Poulsen ikke på nogen måde går ud over de mennesker, Dansk Røde Kors hjælper i Danmark eller i udlandet. Tilgengæld bliver det så nødvendigt at spare på en række omkostninger, ligesom det vil indebære, at vore ansatte kommer til at løbe lidt hurtigere i det kommende år, skriver Bodil Nyboe Andersen i et brev til organisationens afdelingsformænd.

Samtidig understreger hun, at det vil blive sidste gang, at en generalsekretær vil give anledning til skænderi for åbent tæppe:

- Vi vil i kontrakten med den nye generalsekretær aftalemæssigt sikre os mod at komme i en tilsvarende situation, skriver hun.

Bodil Nyboe Andersen begrunder Dansk Røde Kors beslutning om at udbetale 750.000 kroner til Jørgen Poulsen med, at man ønsker at undgå en lang retsag, som kunne falde ud til begge sider.

via Listen To News