Røde Kors: Odense-asylcenter bliver en succes
Vollsmose i Odense er kendt for sine sociale problemer. Foto: Mogens Engelund / Wikimedia
Det nye asylcenter i bydelen Vollsmose vil på sigt være til gavn for både de lokale og for asylansøgerne, lyder det fra centrets leder.

Mens placeringen af et nyt, midlertidigt asylcenter i Vollsmose vækker vrede i Odense, så opfordrer centrets leder områdets beboere og politikere til i stedet at se det positive i situationen.

- Jeg er meget sikker på, at når vi kommer i dialog med de lokale, så vil vi sammen se en række nye muligheder, som både vil være til gavn for de lokale og for asylansøgerne, siger Michael Vinther, som også leder Røde Kors' center i Auderød, i Frederiksværk til Information.

Centerlederen fortsætter:

- I hvert fald er der en mulighed for, at asylansøgerne kan blive en større del af lokalsamfundet, end vi er vant til. Asylcenteret ligger nemlig, som et af de få i landet, ikke blot midt i et bynært område. Nogle af de omkringboende og handlende vil have samme nationalitet som asylansøgerne, hvilket også giver dem bedre mulighed for at komme i kontakt med andre.

Både lokale og nationale politikere har ellers svært ved at forstå, at den omstridte bydel skal huse op mod 200 asylansøgere frem til årsskiftet.

Her skal de bo i en 11 etager høj og delvis tom etageejendom, som Odense Kommune for nylig solgte til Dan Mark Ejendomme A/S.

Selskabet som har indgået den midlertidige lejeaftale med Udlændingestyrelsen.

Odense har ellers ikke det seneste årti henvist asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere til Vollsmose, ligesom bydelens ni boligafdelinger har godkendt en såkaldt helhedsplan, som blandt andet skal sikre, at der er en ligelig fordeling af danskere og indvandrere i 2020.

Kilde: Information