Røde Kors bliver til Røde Krystal
Den internationale nødhjælpsorganisation Røde Kors har fået et nyt symbol: En rød krystal.

Verdens største nødhjælpsorganisation fik søndag endnu et anerkendt symbol. Røde Kors kendes i verdens konflikt- og katastrofeområder på det røde kors eller den røde halvmåne, som bruges i muslimske lande.

Søndag blev et tredje symbol taget i brug i organisationen: en rød krystal på hvid baggrund. Israel har i årtier kæmpet for at få et nyt symbol, da man hverken ønsker at bekende sig til det røde kors, der lægger sig op af kristendommen, eller en rød halvmåne, som hentyder til islam. Et forslag om en rød davidsstjerne blev afvist af Røde Kors, og der blev indgået et kompromis om en rød krystal, skriver Reuters.

Prisen for at få lov til at få sit helt eget symbol er, at israelerne er blevet tvunget til at anerkende, at palæstinenserne arbejder under den røde halvmåne i de besatte områder.

»Den røde krystal understreger Røde Kors’ og Røde Halvmånes vilje til at styrke organisationernes kræfter og troværdighed, hedder det i en pressemeddelelse fra de to afdelinger af nødhjælporganisationen.