80 volt pulserende jævnstrøm i 30 sekunder. Sådan lyder de danske slagteriers opskrift på, hvordan forbrugerne får mørt kød. Slagterierne giver nemlig de slagtede køer stød, for at de bøffer, der engang havner på tallerkenerne, bliver mere møre, skriver Idag.
»Når en slagtekrop kommer ind i et nedkølet rum, får kulden musklernes til at trække sig sammen, hvis der er energi tilbage i musklen. Ved brug af el-stimulering først på slagtekæden kan vi fjerne energien i musklerne, så de ikke trækker sig så meget sammen,« siger forretningschef fra Slagteriernes Forskningsinstitut, Niels T. Madsen til Idag.
Metoden har været udbredt de sidste 20 år, men for øjeblikket arbejder forskningsinstituttet på at udvikle den yderligere, så kødet kan blive endnu mere mørt. Forskerne forventer, at man i fremtiden kan dosere strømstyrken efter flere parametre som dyrets køn, alder og størrelse.
I udlandet bliver elektrisk stød også brugt på svin, men herhjemme er det kun oksekød, der får en dosis volt.