Rød plan giver fagbevægelsen stor indflydelse

Rød bloks politiske program er en lang foræring til fagbevægelsen.
I hvert fald 26 steder i S og SF's plan Fair Løsning trækker Harald Børsting og resten af fagbevægelsen det lange strå.
I hvert fald 26 steder i S og SF's plan Fair Løsning trækker Harald Børsting og resten af fagbevægelsen det lange strå. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO

Fagbevægelsen skal levere samarbejdsvilje, når det gælder Socialdemokraternes og SF's plan Fair Løsning.

Men de 15 milliarder kroner, fagbevægelsen har lovet at finde ved øget arbejdstid, vil til gengæld udløse en markant politisk indflydelse.

Avisen Information har kigget rød bloks politiske plan Fair Løsning igennem og konstaterer, at fagbevægelsens ønsker mindst 26 steder i planen bliver tilgodeset.

Fagbevægelsens gunstige startlinje er vel at mærke allerede på plads, inden de bebudede trepartsforhandlinger under en eventuelt kommende S-ledet regering går i gang, viser gennemgangen.

11 af de 26 forslag i Fair Løsning lover direkte arbejdsmarkedets parter mere indflydelse. Der loves blandt andet indflydelse på servicering af udenlandske arbejdssøgende, udviklingen af helt nye uddannelsestilbud på erhvervsskolerne og

Fagbevægelsen får 15 steder opfyldt drømmeønsker, som skal være med til at styrke positionen over for arbejdsgiverne, eller som kan hjælpe til at rekruttere flere medlemmer.

Den røde plan lover også en udvidelse af a-kassernes ansvarsområde, så folk på fleksjob og ledighedsydelse også kan optages, og i planen står, at offentligt ansatte skal have samme overenskomstforhold, selv hvis deres virksomhed privatiseres.

Kilde: Information

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.