Rød næse eller ru hænder? Sådan undgår du det
Smuk om vinteren. Det kan lade sig gøre, men årstiden er hård ved huden og håret. Foto: SCANPIX arkiv
Rød næse og ru hænder er nogle af de gener, der følger med vintertiden.

Af Mette Marie Lei, ELLE.dk, Aller media

Vinteren er hård for hår, hud og negle. Her kan du se løsningen på nogle af de mest almindelige problemer, som kan opstå i kølvandet på frostgraderne.

1. Skæl i øjenbrynene
Når du vasker dit ansigt, er det meget sandsynligt, at du ikke husker at få brynene med, så over tid hober de døde hudceller sig op og danner flager, forklarer Francesca Fusco, som er hudlæge til hjemmesiden self.com. 

Løsning: For at afhjælpe problemet kan du bruge en mild peeling eller en ansigtsvask og sørge for både morgen og aften at rense din hud grundigt - også ved øjenbrynene.

Få de slanke kvinders hemmelige tricks: Læs mere på in.dk

2. Næsen er rød og ru

Man kan hurtigt komme til at lige rensdyret Rudolph ved konstant at udsætte sin hud (og næse) for varmen indenfor mixet med den bidende kulde udenfor og måske endda slitage efter for megen brug af lommetørklæder på grund af forkølelse.

Løsning: Sørg for at duppe næsen snarere end at smøre den, når du tilfører fugt. Brug med fordel drøje cremer med bivoks. For at skjule rødmen, er det en god idé at investere i en consealer med grønt pigment, da det udligner den røde tone allerbedst.

3. Hænderne føles som sandpapir

Huden på hænderne har færre oliekirtler end resten af kroppen, så de er ikke gode til at forsvare sig mod udtørring overfor kulde og tør luft.

Løsning: Det er en god idé at bruge en håndcreme som er baseret på glycerin eller med mineralsk olie eller vaseline, da disse ting hjælper med at binde fugten i huden.

ELLE-redaktionen tester: Ansigtscreme til vinterhud. Læs mere på ELLE.dk

4. Fiskeskæl dækker benene
Når det er hundekoldt udenfor, kan det være fristende at skrue helt op for det varme vand under morgenbadet, men det bør du, for dine bens skyld, lade være med. Huden på benene har også få oliekirtler, og derfor har de lettere ved at tørre ud - og varmt vand gør det kun værre. 

Løsning: Når du bader, bør du ikke bruge sæbe eller almindelig body wash - især ikke dem, som indeholder shea-smør. Husk body butter efter badet, så huden er godt fedtet ind, og til ekstra tørre områder kan det være godt med en petrolatum-salve eller vaseline.

7 gode håndcremer til vinterkulden. Læs mere på IN.dk