Rød blok klar til at se på regioners rolle

SF Vil de på de resultater som to udvalg nedsat af regeringen vil komme med inden årets udgang.
Regionerne skal ikke nedlægges, tvært i mod skal de have flere opgaver, mener rød blok.
Regionerne skal ikke nedlægges, tvært i mod skal de have flere opgaver, mener rød blok. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

En desperat handling.

Det kalder SF´s sundhedsordfører Jonas Dahl beslutningen om at lukke regionerne. Men han er klar til at se på, om noget i organiseringen af sundhedsvæsnet kan gøres bedre.

"Vi er villige til at se på, om opgaverne er rigtig fordelt mellem kommunerne og regionerne, og om der er nogle ting, man kan rette op på i kommunalreformen. Men jeg synes, at det er meget drastisk at lade konklusionerne være givet på forhånd," lyder det fra Jonas Dahl.

Han vil endevende den fem år gamle kommunalreform. Blandet andet vil man tage fat i de resultater som de to udvalg, regeringen og Dansk Folkeparti nedsatte i dag, kommer frem til.

SF'eren mener, det kan være en mulighed at give regionerne flere opgaver inde for for eksempel miljø og forebyggelses området.

Han bakkes op af den socialdemokratiske finansordfører, Morten Bødskov.

"Vi vil sikre, at regionerne får flere opgaver. Blandet andet på socialområdet, hvor vi har børn og unge i store problemer, der kunne få bedre behandling, hvis den blev koordineret af regionerne. Vi ønsker stærkere regioner," siger Morten Bødskov.

Regeringen, støttepartiet Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas-Møller kom fredag til enighed om, at regionerne skal afvikles inden næste regionsrådsvalg, der afholdes i 2013.

Men det er en hovedløs handling, siger Jonas Dahl, der ikke mener konsekvenserne af en lukning er undersøgt til bunds.

"Man vil ikke fortælle, hvad man vil. Det er bekymrende at give de 100.000 mennesker, der er ansat i regioner, den usikkerhed der nu kommer, hvor de ikke ved om deres arbejdspladsere væk eller om de skal privatiseres," siger Jonas Dahl til Newspaq.

Hvis rød blok vinder det kommende valg, vil regionerne bestå, siger Jonas Dahl.

"Regionerne har vist sig at være både en effektive og en billig måde at styre det danske sundhedsvæsen på," siger Jonas Dahl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.